TITLE

DESCRIPTION

پاکستان

4.6
(9)

به نام خدا

پاکستان؛ همسایه‌ای فراموش شده
دنیای اقتصاد – ایران بین کشورهای دنیا، یکی از رکوردداران تعداد همسایگان است؛ مرزهای آبی و خاکی ایران را کشورهای زیادی در بر می‌گیرد که هر کدام می‌تواند فرصتی برای اقتصاد کشورمان باشد. با این حال طی 40 سال اخیر، تجارت ایران با برخی کشورهای همسایه بیش از سایرین بوده است. یکی از کشورهایی که کمتر مورد توجه ایرانی‌ها قرار گرفته پاکستان است. پاکستان در جنوب شرقی ایران واقع شده که جمعیت زیادی دارد و با توجه به مشترکات فرهنگی، مذهبی و قومی، این کشور می‌تواند بهترین بازارها را برای ما فراهم کند.
البته نباید از نظر دور داشت که پس از انقلاب اسلامی در توسعه مملکت، شرق کشور کمتر از نقاط مرکزی و غربی مورد توجه قرار گرفت و این نکته‌ای بود که در مناظرات انتخاباتی سال 96 نیز بیان شد؛ به نظر می‌رسد تلاش برای سرمایه‌گذاری در معادن خراسان رضوی، توسعه راه‌آهن مشهد، سرمایه‌گذاری در حوزه فولاد استان، انتقال آب دریای عمان به شرق کشور، نگاه ویژه به بندر چابهار و برنامه‌هایی از این دست، در جهت متوازن کردن فرایند توسعه در شرق کشور است. می‌توان احساس کرد همه این طرح‌ها در سال‌های اخیر در برنامه‌ریزی مسئولان استان‌های شرقی، به ویژه خراسان رضوی پررنگ‌تر شده است.
از طرف دیگر رقابت‌های منطقه‌ای در خاورمیانه و تلاش برخی بازیگران برای برقراری توازن در روابط خود می‌تواند شرایط ویژه‌ای برای کشور فراهم آورد. یکی از کشورهایی که سعی می‌کند در روابط خود با سایر دولت‌های منطقه توزان برقرار کند، پاکستان است.
اخیرا شاهد سفر عمران خان نیازی، نخست وزیر پاکستان، به ایران بودیم. او سفر خود را از مشهد آغاز کرد که این اقدام، پیام‌هایی در پی داشت. سفر اخیر عمران خان به ایران، درست پس از سفر ولیعهد سعودی به پاکستان صورت گرفت که خود، نمایانگر تلاش همسایه شرقی ایران برای حفظ روابط حسنه با همسایگان است. پس از دیداری که عمران خان با دکتر روحانی، رئیس‌جمهور، داشت، توافق طرفین بر افزایش مبادلات تجاری دو کشور تا 5 میلیارد دلار بود.
اینجاست که می‌توان نقش خراسان رضوی را بسیار مهم ارزیابی کرد؛ استانی که همین حالا هم به عنوان دروازه ارتباط با همسایگان شرقی و تجارت با آسیای میانه شناخته می‌شود.

ایران بین کشورهای دنیا، یکی از رکوردداران تعداد همسایگان است؛ مرزهای آبی و خاکی ایران را کشورهای زیادی در بر می‌گیرد که هر کدام می‌تواند فرصتی برای اقتصاد کشورمان باشد. با این حال طی 40 سال اخیر، تجارت ایران با برخی کشورهای همسایه بیش از سایرین بوده است اما یکی از کشورهایی که کمتر مورد توجه ایرانی‌ها قرار گرفته پاکستان است. پاکستان کشوری در جنوب آسیا است و پایتخت آن اسلام‌آباد نام دارد این کشور در جنوب مرز آبی هزار کیلومتری با دریای عمان دارد و از غرب با ایران، از شمال با افغانستان، از شرق با هندوستان و از شمال شرق با چین هم مرز است. ناحیه کشمیر مورد ادعای هندوستان و پاکستان است؛ هر دو کشور هند و پاکستان به طور جداگانه بخش هایی از این منطقه را اداره می‌کنند و این مناطق توسط خط کنترل از هم جدا شده اند. پاکستان بیش از ۸۰۰ کیلومتر مربع مساحت دارد و جمعیت آن تا ۵ ژوئن ۲۰۱۹ ، 204میلیون و ۸۹۷ هزار نفر بوده است.

پاکستان در جنوب شرقی ایران واقع شده که جمعیت زیادی دارد و با توجه به مشترکات فرهنگی، مذهبی و قومی، این کشور می‌تواند بهترین بازارها را برای ما فراهم کند. بر اساس برآورد سال ۲۰۱۸ پاکستان با بیش از ۲۱۲ میلیون نفر جمعیت پنجمین کشور پرجمعیت دنیا است این کشور جمهوری پارلمانی فدرال است و از چهار ایالت و چهار قلمرو فدرال تشکیل می‌شود پاکستان از نظر زبانی، قومی و از نظر جغرافیایی کشوری متنوع است.

تولید ناخالص داخلی پاکستان ۲۹۵ هزار و ۴۱۰ میلیارد دلار و سرانه آن ۲۵۹۴ دلار است. واحد پول این کشور روپیه پاکستان و دامنه اینترنتی آنها pk. و پیش شماره تلفنی ۹۲+ است.

رقابت‌های منطقه‌ای در خاورمیانه و تلاش برخی بازیگران برای برقراری توازن در روابط خود می‌تواند شرایط ویژه‌ای برای کشور ما فراهم آورد. یکی از کشورهایی که سعی می‌کند در روابط خود با سایر دولت‌های منطقه توزان برقرار کند، پاکستان است. این کشور در سال ۱۹۴۷ به عنوان یک دولت و کشور جدید از هند مستقل شد و در سال ۱۹۷۱ جنگ داخلی به جدایی پاکستان شرقی با نام بنگلادش از این کشور منجر شد. از زمان استقلال، پاکستان دوره های رشد نظامی و اقتصادی و همچنین بی ثباتی را همگام با جدا شدن بنگلادش از خود تجربه کرده است این کشور از لحاظ بزرگی نیروهای مسلح در رده هفتم جهان و تنها کشور اسلامی دارای جنگ‌افزار هسته‌ای است.

شعار ملی آنها اتحاد، انضباط و ایمان استوار است؛ بزرگترین شهر پاکستان کراچی و زبان رسمی این کشور اردو است.

عمران علوی رئیس جمهور این کشور و عمران‌خان نخست وزیر آن است. اخیرا عمران خان نیازی، نخست وزیر پاکستان، به ایران سفر کرد. این سفر درست پس از سفر ولیعهد سعودی به پاکستان صورت گرفت که خود، نمایانگر تلاش همسایه شرقی ایران برای حفظ روابط حسنه با همسایگان است.

 پس از دیداری که عمران خان با دکتر روحانی، رئیس‌جمهور داشت، توافق طرفین بر افزایش مبادلات تجاری دو کشور تا 5 میلیارد دلار بود و خب بدیهی است که حوزه گردشگری میتواند نقش قابل توجهی در این مبادلات تجاری ایفا کند و این امر نیازمند برنامه ریزی دقیق و همه جانبه است.

دین رسمی مردم پاکستان اسلام است و دومین کشور اسلامی از نظر تعداد مسلمان می باشد؛ از طرفی، 25 تا 30 درصد جمعیت این کشور شیعه هستند که میتوان از این ظرفیت برای جذب گردشگران این کشور به ایران به ویژه برای زیارت امام رضا(ع) استفاده کرد.

دوستان عزیز در بخش دوم به بررسی پاکستان به فرهنگ و علایق خاصشان در ایران خواهیم پرداخت ، مقاله فوق صرفا جهت آشنایی بیشتر با کشور پاکستان میباشد.

                                               با احترام

                                             معصومه عبدلی

How useful was this post?

Click on a star to rate it!

Average rating 4.6 / 5. Vote count: 9

No votes so far! Be the first to rate this post.